استراتژی و رقابت‌پذیری

 

رقابت‌پذیری چیست و جنبه‌های مختلف آن کدام است؟

مرکز استراتژی و رقابت‌پذیری یک مرکز مستقل است که هدف آن پژوهش و تعمیق درک عمومی از عوامل کلان و خُرد اقتصادی موثر در پیشرفت اقتصادی کشور و کمک به توسعه و پیشرفت کسب­‌وکارها و شرکت‌­ها است. پژوهش‌های مرکز استراتژی و رقابت‌پذیری گروه ناب در خدمت افزایش آگاهی عمومی و هدایت دانش مرتبط در طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با رقابت‌پذیری در سطح اقتصاد کلان و اقتصاد خُرد انجام شده است. آرزوی ما این بوده است که تأثیر عمیقی در افزایش رقابت‌پذیری، بهره‌وری و ظرفیت نوآوری در ایران داشته باشیم. معتقدیم که این امر به تثبیت موفقیت مداوم در حفظ و ایجاد کسب‌وکارهای خوب، افزایش رفاه و ایجاد کیفیت بالاتر زندگی کمک خواهد کرد. ما به دنبال یافتن نتایج موفقیت‌آمیز از تحقیقات خود بودیم و نوآوری‌هایی را در سیاست‌گذاری عمومی برای تحریک کسب‌وکارها، دولت و صنایع پیشنهاد می‌دهیم تا به تصمیم‌گیران برای اقدامات موثر کمک کند.

مأموریت ما

ما با توسعه دانش تخصصی در حوزه رقابت‌پذیری اقدام به ارایه خدمات محک زنی رقابت‌پذیری در سطح ملی، منطقه‌ای، صنعتی و شرکتی با استفاده از داده‌های مربوطه می­‌نماییم.

ما تحقیقاتی را در مورد چگونگی رقابت کشورها، صنایع و شرکت­‌ها نموده‌­ایم و از این طریق نحوه پایه‌­ریزی رفاه آینده را فراهم کرده‌­ایم.

رقابت‌پذیری ملل احتمالاً یکی از مهمترین تحولات در مدیریت مدرن است و ما قصد داریم تا در این زمینه رهبر فعالیت­‌های مرتبط با این حوزه باشیم.

این مرکز با شبکه‌ای از شرکای خود همکاری می‌کند تا خدمات زیر را برای دولت، صنایع،‌ کسب‌وکارها و جوامع علمی ارایه کند:

ارزیابی و اندازه‌گیری رقابت‌پذیری

تحلیل داده‌های رقابت‌پذیری و ارایه داشبورد

ارایه خدمات مشاوره‌ای برای توسعه رقابت‌پذیری

تهیه گزارشات و محتوای عمومی در قالب بینش ما

گزارش‌های ویژه از رقابت پذیری ملی یا منطقه‌ای مانند شهرها

ایجاد سیستم پایش مداوم رقابت‌پذیری شرکت‌ها و صنایع

رقابت‌پذیری و توسعه اقتصادی

چرا برخی از ملل یا مناطق از سایرین مرفه‌تر هستند؟ چه شرایطی باعث می‌شود که شرکت‌های جهانی یا کسب‌وکارهای محلی بتوانند نوآوری و رشد کنند؟ تئوری‌های اقتصادی سنتی در تحلیل بسیاری از نیروهای اصلی موثر در اقتصاد جهانی امروز ناکام هستند. رقابت‌پذیری تنها راه دستیابی به رشد پایدار مشاغل، بهبود دستمزدها و بالا بردن استانداردهای زندگی است – اما اکنون معنای واقعی مزیت رقابتی به خوبی درک نمی‌شود.

مایکل پورتر رقابت‌پذیری را بر اساس بهره‌وری تعریف می‌کند و بر مبانی اقتصاد خُرد مزیت رقابتی متکی بر بهره‌وری در کشورها، مناطق و خوشه‌ها تاکید دارد. مرکز رقابت‌پذیری چارچوب‌ها، راه‌کارها و مفاهیم اصلی را معرفی می‌کند که پایه‌ای برای درک رقابت‌پذیری است.

تحقیقات و چهارچوب‌های رقابت‌پذیری و توسعه اقتصادی متاثر و در امتداد استراتژی شرکتی و استراتژی کسب‌وکار است. استراتژی همچنین ابزاری اساسی برای مدیران ارشد کشور، استان‌ها، شهرها، مناطق و بخش‌های مختلف اقتصادی است. استراتژی‌های اقتصادی که همه ذینفعان را درگیر می‌کند، باعث افزایش نوآوری و در نهایت بهبود بهره‌وری می‌‌شود. این استراتژی‌ها به ویژه در مواقع بروز بحران‌های اقتصادی مانند دوره تحریم‌ها یا تکانه‌های شدید اقتصادی مانند کاهش شدید قیمت نفت بسیار مهم هستند.

ما خدمات مشاوره­‌ای خود را به حکمرانان مکان محور در سطح ملی،‌ استانی،‌ شهری،‌ روستایی و منطقه‌­ای ارایه می‌دهیم تا بتوانند مکان­‌های خود را رقابت­‌پذیرتر کنند. هدف ما افزایش رقابت­‌پذیری تمام مکان­‌ها است.

ما به صنایع،‌ شرکت­‌ها و کسب­‌وکارها کمک می­‌کنیم تا توان رقابتی خود را افزایش داده و از این طریق به رشدی پایدار و سودآور دست یابند.

راه‌حل‌های ما

استراتژی اقتصادی

ملت‌ها، مناطق، استان‌ها و شهرها همه به استراتژی‌های اقتصادی شفافی نیاز دارند که همه ذینفعان را مد نظر قرار دهد، نوآوری را تقویت ‌کند و در نهایت بهره‌وری را بهبود بخشد.

خوشه‌ها

نقشه اقتصادی امروز جهان بوسیله خوشه‌ها مشخص می‌شود. خوشه عبارت است از چگالی و میزان تمرکز جغرافیایی شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات مرتبط در یک زمینه خاص که می‌تواند در یک منطقه…

محرک‌های رقابت‌پذیری

دستیابی به مزیت رقابتی واقعی و پایدار ، مستلزم درک روشنی از مفهوم «رقابت‌پذیری» و چگونگی تحلیل موثر آن است. چنین شفافیتی کلید ایجاد محیط های اقتصادی است که باعث افزایش نوآوری ، کارآیی….

مدل الماس

هر کسب‌وکار در یک زمینه‌ای بازی می‌کند. مدل الماس مدلی برای شناسایی ابعاد مختلف رقابت‌پذیری اقتصاد خُرد در سطح ملل و کشورها، استان‌ها، ‌شهرها یا سایر مکان‌ها و درک نحوه تعامل آنها است.

مراحل توسعه

توسعه اقتصادی موفق یک فرایند ارتقای پی‌در‌پی و مستمر است. محیط کسب‌و‌کار یک کشور درگیر پشتیبانی و تقویت روش‌های موثر و روبه تکامل رقابت شرکت‌های مستقر در آن است.

نقش سطوح مختلف دولت

عملکرد اقتصادی با مرزها مدیریت نمی‌شود. غالبا پیوندهای نزدیکی بین رقابت‌پذیری مناطق همسایه وجود دارد خواه این همجواری در سطح ملی، استانی، محلی یا شهرها باشد. 

تماس با مابرای ارتباط با کارشناسان ما کلیک کنید
افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است

بینش‌های مرتبط