دکتر محمدرضا عاطفی
عضو هیات علمی دانشگاه
مشاور استراتژی و آینده پژوهی
چشم انداز ارتش آمریکا برای سال ۲۰۲۸
چشم انداز آینده ارتش آمریکا پنج هدف را ترسیم می کند:
- نیروی انسانی – ارتش فعال را به بیش از 500000 سرباز همراه با رشد مورد نیاز در نیروهای ذخیره ارتش و گارد ملی افزایش دهید.
- سازماندهی – حصول اطمینان از این که تشکیلات جنگی دارای امکانات کافی پیاده نظام، زره، مهندسی، توپخانه و دفاع هوایی هستند.
- آموزش – تمرکز بر درگیری با شدت بالا، با تاکید بر عملیات در زمین های شهری متراکم، محیط های تخریب شده الکترونیکی و تحت نظارت دائمی.
- تجهیزات – اصلاح سیستم تملک فعلی و یکپارچگی با شرکت نوسازی تحت یک فرماندهی واحد. هدف تمرکز بر تحویل سلاح ها، وسایل نقلیه جنگی، سیستم های پشتیبانی و تجهیزات در زمانی که سربازان به آن نیاز دارند، خواهد بود.
- رهبری – توسعه رهبران باهوش، متفکر و مبتکر. رهبرانی که با پیچیدگی راحت هستند و می توانند از سطح تاکتیکی تا استراتژیک عمل کنند.
ارتش چه تلاشهای مستمری برای آینده در نظر گرفته است؟
ارتش با استفاده از تجهیزات سرنشین دار و بدون سرنشین مدرن در حوزه های وسایل نقلیه جنگی زمینی، هواپیماها، سیستم های پشتیبانی و تسلیحات به تلاش خود ادامه خواهد داد. اینها همراه با ساختارهای تسلیحات ترکیبی قوی و تاکتیکهایی مبتنی بر دکترین جنگی مدرن و متمرکز بر رهبران استثنایی و سربازان بینظیر مرگبار شکل خواهد گرفت.
برای ایجاد تطابق بیش از حد در جنگهای آینده، ارتش باید با تغییر جهان سازگار شود و تکامل یابد. ارتش با افزایش ظرفیت، آموزش، بهبود و اصلاح شکاف های حیاتی آماده خواهد شد. این منجر به نیروی مرگبارتری می شود که اکنون آماده است و برای آینده آماده تر خواهد شد.
اهمیت چشم انداز ارتش آمریکا
ارتش 2028 آماده استقرار، مبارزه و پیروزی قاطع در برابر هر دشمنی در یک درگیری مشترک، چند حوزه ای و با شدت بالا خواهد بود. ارتش توانایی خود را برای انجام جنگ های نامنظم حفظ خواهد کرد و همزمان دشمنان را در هر زمان و هر مکان باز خواهد داشت.
محورهای مهم چشم انداز ارتش آمریکا
این چشم انداز نشان می دهد که چگونه ارتش قصد دارد برای جنگ احتمالی علیه رقبای همتا مانند چین و روسیه آماده شود، در حالی که همزمان جنگ های نامنظم را انجام می دهد.
ارتش نیروی فعال خود را به حداقل نیم میلیون نفر افزایش می دهد و رشد مشابهی در داخل گارد ملی ارتش و نیروهای ذخیره به وجود خواهد آمد. افزایش نیرو هم مستلزم حفظ سربازان فعلی و هم اضافه شدن سربازان جدید است. ارتش اهداف حفظ نیروهای خود را برآورده می کند و برای این کار ارتش آمریکا سعی در افزایش رضایت و شادی سربازان را برای حفظ نیروهای توانمند در مقابل بخش خصوصی فعال که خواهان جذب نخبگان است خواهد داشت. در عین حال جذب سربازان جدید از طریق تلاشهای استخدام همچنان یک چالش است. این ممکن است نشانه ای از اقتصاد بخش خصوصی باشد که به خوبی کار می کند و نرخ بیکاری پایینی دارد.
یکی از ابزارهایی که ممکن است در آینده نزدیک به ارتش کمک کند تا استعدادهای بیشتری را برای خدمت جذب کند و حفظ کند، سیستم یکپارچه پرسنل و پرداخت در ارتش است. سیستم جدید پرسنل به گونه ای طراحی شده است که از جمله ابزارهای جدیدی را در بر گیرد که شناسایی استعدادهای منحصر به فرد سربازان را آسان تر می کند و به فرماندهان کمک می کند تا از این استعدادها در مواقعی که بیشتر به آنها نیاز دارند استفاده کنند.
سیستم جدید دانش، مهارتها، رفتارها و ترجیحات سربازان را لیست میکند و بر اساس آن تکالیف را تعیین میکند. و هنگامی که با مدلهای شغلی انعطافپذیرتر همراه شود، ارتش را قادر میسازد تا سربازان را بهتر جذب، شناسایی، توسعه داده و در مسیرهای شغلی قرار دهد که آنها را در دراز مدت به خدمت علاقهمند نگه میدارد.
برای آمادهسازی بهتر سربازان برای نبرد سطح بالا، ارتش آموزش واحد یک ایستگاه یا OSUT را به 21 هفته برای برخی از سربازان سلاحهای رزمی افزایش میدهد. علاوه بر این، ارتش در حال برگزاری یک تست آمادگی جسمانی جدید است که آمادگی رزمی سربازان را بهتر نشان می دهد. این سربازان باکیفیت باید توسط رهبران باهوش، متفکر و مبتکری هدایت شوند که با پیچیدگی راحت هستند و قادر به عملیات از سطح تاکتیکی تا استراتژیک هستند.
وزیر جنگ آمریکا بیان می کند که ارتش خواهان رهبران شجاع و خلاقی است که در جنگ جهانی دوم داشت، رهبرانی مانند کسانی که سربازان آمریکایی را به سواحل نرماندی هدایت کردند. او یادآوری می کند: در 5 ژوئن 1944، دقیقاً 74 سال پیش در چنین روزی، سربازان آمریکایی تنها چند ساعت از عبور از کانال انگلیسی فاصله داشتند. او گفت، ارتشی که در 6 ژوئن 1944 در سواحل نرماندی فرود آمد، از جهات خاصی با ارتش امروزی مشابه است.
آنها در یک نبرد مشترک / ترکیبی و چند حوزه ای با پشتیبانی نزدیک هوایی و تیراندازی دریایی جنگیدند. اسپر گفت که همان نوع جنگ، همراه با سایبر و فضا، همان چیزی است که چشم انداز ارتش خواستار آن است.
علاوه بر نبرد چند دامنه ای، ارتش به طور فزاینده ای به ربات های موجود در هوا و روی زمین برای حرکت، قدرت آتش و پایداری تکیه خواهد کرد. رباتیک و هوش مصنوعی می توانند ماهیت جنگ را به طور اساسی تغییر دهند، و هرکس زودتر به آنجا برسد، بر میدان جنگ مسلط خواهد شد.
برای رسیدن به آنجا ابتدا، ارتش منابع را برای تحقیق و توسعه اختصاص می دهد. تیمهای متقابل در حال توسعه شش اولویت نوسازی ارتش هستند:
- شلیکهای دقیق دوربرد،
- خودروی جنگی نسل بعدی،
- پرواز عمودی آینده،
- شبکه واکنش سریع،
- دفاع هوایی و موشکی و
- سربازان مرگبار.
چشم انداز جدید که در سال ۲۰۱۸ برای ارتش تا سال ۲۰۲۸ ابلاغ شد برای مواجهه با تهدید بالقوه همتایان، با این فرض تعریف شده است که ارتش دیگر فرصت زمانی را ندارد. به همین دلیل است که ارتش باید در یک لحظه آماده حرکت باشد، و این چیزی است که چشم انداز ارتش بیان می کند – تا سربازان آمریکا همیشه برای میدان های نبرد امروز و فردا آماده باشند.