معمای نوآور

فناوری های جدید چگونه باعث شکست شرکت های بزرگ می‌شوند

چرا شرکت‌های خوب و موفق که کارهای درستی انجام می‌دهند، بازهم شکست می‌خورند یا رهبری بازار خود را در برابر رقبای ناخوانده از دست می‌دهند؟ در “معمای نوآور”، کلیتون کریستنسن نشان می‌دهد که چگونه همان اقدامات خوبی که منجر به موفقیت یک کسب‌وکار می‌شود، می‌تواند در نهایت منجر به از بین رفتن آن شود ( به افسانه ایکاورس مراجعه کنید) – این معمای نوآور است. این کتاب مجموعه‌ای از قوانین را ارائه می‌دهد که مدیران عامل، کارآفرینان و رهبران می‌توانند برای حل این معما از آن استفاده کنند. سوال اساسی این است که چرا شرکت‌های بزرگ با وجود انجام همه کارهای “درست” شکست می‌خورند.

کریستنسن تحقیقات خود را با استفاده از صنعت‌ هارد دیسک، که با تغییرات گسترده و سریع شناخته می‌شود، آغاز کرد:

 

  • بین دهه 1970 تا 1990، قیمت هر مگابایت (MB) ذخیره اطلاعات در هر فصل حدود 5٪ کاهش می‌یافت، در حالی که میزان اطلاعات در یک اینچ مربع از سطح دیسک به طور متوسط ​​سالانه 35٪ افزایش می‌یافت.
  • بین سال‌های 1976 و 1995، همه 17 شرکت (نسبتاً بزرگ) این صنعت – به جز IBM – شکست خوردند یا خریداری شدند. 109 شرکت دیگر از 129 شرکت تازه وارد نیز شکست خوردند.

این شرکت‌ها شکست خوردند زیرا نتوانستند با تغییرات فناری همسو شوندد. آنها به دلیل معرفی “فناوری‌های دگرگون‌ ساز”(Disruptive Innovation) در صنعت خود شکست خوردند.

 

چگونه شرکت‌های بزرگ می‌توانند شکست بخورند

 

به طور خاص، دو اصل مدیریت ذیل برای موفقیت شرکت‌های پیشرو حیاتی است. با این حال، همین دو اصل دلیل مرگ آنها در مواجهه با تغییرات غیرمنتظره فناوری نیز هستند:

 

  • همیشه به نیازهای بهترین مشتریان خود گوش دهید و به آنها پاسخ دهید.
  • سرمایه‌گذاری خود را بر نوآوری‌هایی متمرکز کنید که بالاترین بازده را ایجاد می‌کنند.

فناوری‌های تثبیت کننده در برابر فناوری‌های دگرگون‌ساز

 

باید بین 2 فناوری متفاوت به شکلی استراتژیک تمایز قائل ‌شد. شرکت‌های جاافتاده عموماً با استفاده از نوآوری‌های تثبیت کننده سعی می‌کنند تازه‌واردان را شکست ‌دهند، اما به دلیل نوآوری‌های دگرگون‌ساز، موقعیت‌های رهبری خود را از دست می‌دهند.

[توجه: فناوری به “فرایندی گفته می‌شود که طی آن یک سازمان، نیروی کار، سرمایه، مواد و اطلاعات را به محصولات و خدمات با ارزش‌تر تبدیل می‌کند”. نوآوری به تغییر در یکی از این فناوری‌ها اشاره دارد].

نوآوری‌های دگرگون‌ساز اغلب از نظر فناوری ساده هستند، به عنوان مثال رایانه‌های شخصی در مقابل مین‌فریم‌ها. آنها معمولاً ترکیب جدیدی از اجزا به شکلی خارج از چارچوب‌های رایج ارایه می‌دهند که استفاده از آنها ارزان‌تر، ساده‌تر، کوچک‌تر و راحت‌تر است. آنها نمی توانند نیازهای بازارهای اصلی را برآورده کنند، اما برای مصرف کنندگان حاشیه بازار ارزش‌آفرینی می‌کنند و از این رو بازارهای جدیدی خلق می‌کنند (که در ابتدا برای شرکت‌های جاافتاده فعلی جذابیتی ندارند). با گذشت زمان، می‌توان آنها را بهبود بخشید تا بازارهای قدیمی را در اختیار بگیرند.

این کتاب به گفته مجله فوربس یکی از ۶ کتاب تاریخ کسب‌وکار است که هر مدیرعامل،‌ کارآفرین،‌ نوآور و مدیر میانی در حوزه فناوری و مهندسی باید آن را مطالعه کند. ما مقالات متعددی در حوزه بینش براساس مطالعات و تحقیقات بی پایانمان تهیه کرده و خواهیم کرد که به مرور منتشر خواهیم کرد.

ما رویکردهای گسترده‌ای در حوزه مشاوره و رصد فناوری و تکنولوژی براساس مجموعه‌ای از فعالیت‌های تحقیقاتی مان توسعه داده‌ایم که می‌تواند راه گشای شرکت‌های پیشرو باشد.

گروه ناب با رصد فناوری‌های محیطی، خدمات خود را در حوزه توسعه فناوری و نوآوری‌ها به شرکت‌ها ارایه می‌دهد تا فناوری‌های دگرگون‌ ساز را شناسایی کنند و تهدیدات ناشی از آنها را از قبل خنثی کنند. ما به مشتریان مان کمک می‌کنیم تا آنها با سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری‌های دگرگون‌ساز خود عامل تغییر صنعت باشند نه مغلوب این نوآوری‌ها. تاریخ کسب‌وکار شامل انبوهی از شرکت‌هایی است که در عین بزرگی، شکست خوردند و دیگر جایی در دنیای کسب‌وکار ندارند. خدمات ما شامل:

 

  • ارایه خدمات پایش فناوری 
  • تهیه نقشه راه فناوری 
  • تدوین استراتژی مناسب برای نوآوری
  • تعریف پورتفولیوی مناسب نوآوری برای شرکت
  • ارزیابی و عارضه‌یابی نوآوری
  • توسعه قابلیت‌های نوآوری
  • توسعه DNA نوآور در میان کارکنان شرکت

بینش‌های مرتبط

کتاب های ناب

نوآوری

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!