سیستم جامع مدیریت استراتژیک
فرایند دستاورد اجرا مبتنی بر سیستم جامع مدیریت استراتژی یک سیستم حلقه بسته است که برای پرداختن به یکی از بزرگترین چالشهای مدیریت یعنی متصل ساختن تدوین و برنامهریزی استراتژی به اجرا و برنامهریزی عملیاتی طراحی شده است. هدف این سیستم رسیدن به دستاوردهای اجرای ملموس و قابل اندازه گیری است. بهترین استراتژی و اجرای موثر آن در نهایت باید در عملکرد و نتایجی مانند دستاوردهای مالی یا مشتری تبلور یابد.
گروه ناب خدمات مشاورهای خود را برای پیادهسازی سیستم جامع مدیریت استراتژی در چارچوب این سیستم ۱۰ مرحله ای در پنج ماژول طراحی کرده است:
- توسعه استراتژی،
- توسعه کارتهای امتیازی متوازن
- پیشبرد همافزایی سازمانی
- حصول به تعالی سازمانی
- بهینهسازی داده و حفظ عملکرد بالا در بلندمدت
فرایند ده مرحلهای پیادهسازی سیستم جامع مدیریت استراتژی گروه ناب
توسعه استراتژی
گروه ناب به سازمان شما کمک میکند تا مشخص شود دقیقاً در چه کسبوکاری فعالیت میکند، مسائل کلیدی را که با آن روبرو هست را شناسایی کند و نحوه رقابت را تعیین کند. این مرحله مجموعهای از ارکان جهتساز استراتژی مانند بیانیههای ماموریت، ارزش و چشمانداز را تبیین میکند. گروه ناب براساس شرایط هر صنعت و شرکت از روشهای مختلف تحلیلی استفاده میکند و برای تدوین استراتژی از طیف گستردهای از رویکردهای تدوین استراتژی براساس پالت استراتژی انتخاب و استفاده میکند.
توسعه نقشههای استراتژی
گروه ناب به شرکتها کمک میکند تا استراتژی تدوین شده را برای کلیه ارکان و ذینفعان سازمان شفاف کند. برای این منظور لازم است تا نقشه استراتژی سطح شرکت تعریف شود. این نقشه استراتژی کمک میکند تا سازمان اهداف استراتژیک خود را تبیین کند و از طریق روابط علت و معلول نحوه ارزشآفرینی خود را برای مشتریانش مشخص کند. در این مرحله گروه ناب به شرکتها کمک میکند تا جهتگیریهای استراتژی را تعیین کند و سپس نقشههای استراتژی را در بستر جهتگیریهای استراتژی تعریف کند.
همسوسازی سازمان
سازمان باید بتواند استراتژی شرکت را به استراتژیهای واحد کسبوکار متصل کند در حالی که هم کارکنان را همسو و هم با انگیزه میکند تا استراتژی را پیادهسازی کنند. با تسری نقشههای استراتژی و کارتهای امتیازی متوازن به تمامی واحدهای سازمانی، و سپس از طریق یک فرایند ارتباطی رسمی و پیوند اهداف شخصی و محرکهای انگیزشی با اهداف استراتژیک قادر خواهید بود سازمان را با استراتژی همسو کنید.
برنامهریزی عملیاتی
سازمان باید استراتژی بلندمدت خود را با عملیات روزمره پیوند دهد. در حالی که استراتژی را با برنامههای عملیاتی و بودجه همسو میکند، بر روی بهبودهای فرایند که برای استراتژی بسیار مهم هستند، تمرکز دارد. برنامهریزی عملیاتی از ابزارهایی مانند برنامهریزی منابع سازمانی، مهندسی مجدد فرایندها، داشبوردهای فرآیند، پیشبینیهای غلتانشی، هزینهیابی مبتنی بر فعالیت، برنامهریزی ظرفیت منابع و بودجهبندی پویا استفاده میکند.
پایش و یادگیری
سازمان باید متعهد به پایش نتایج عملکرد باشد. پس از اینکه یک استراتژی تدوین، برنامهریزی و اجرا شد، باید بستری فراهم شود تا تعیین کنید آیا استراتژی به درستی اجرا میشود یا خیر. این امر مستلزم پایش و آگاهی از مسایل، موانع و چالشها است. این فرایند، اطلاعات مربوط به عملیات و استراتژی را در ساختار جلسات بازنگری مدیریت استراتژی و بازنگری عملیات به شکل مجزا را بررسی میکند.
آزمون و تطبیق
سازمان همچنین باید فرضیات استراتژیک اساسی را آزمایش کند تا مشخص کند که آیا واقعاً استراتژی مناسبی تعریف شده است یا خیر. این شامل آزمایش و تطبیق استراتژی، استفاده از دادههای عملیاتی داخلی و دادههای جدید محیطی و رقابتی خارجی است – بنابراین چرخه جدیدی از برنامهریزی استراتژی یکپارچه و اجرای عملیاتی را آغاز میکند.
تجربه ما در پیادهسازی این سیستم جامع نشان میدهد که اجرای دقیق و مرحله به مرحله کاری بس دشوار، زمانبر و همراه با مقاومتها و چالشهای جدی درون سازمانی و تغییرات محیطی است. ما با استفاده از تجارب خود در پیادهسازی چنین سیستمی قادریم تا در یک فرایند مستمر با سازمانها و شرکتها همکاری کنیم تا از دستاوردهای اجرای ملموس و مالی شگفتانگیز چنین سیستمی بهرهمند شوند.
افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است